TechMario.com

Govt Jobs Preparation Guide

TechMario.com SSC CGL 2017 Notification Pdf download | SSC Calendar 2017 (CGL/CHSL/MTS/JE/CAPF/Translator)-Check here | SSC CHSL TIER 1 Result यहाँ Check करे | CISF प्रवेश पत्र (Admit Card) डाउनलोड करें |
SSC CGL Admit Card date TechMario Updates भारतीय सेना के नौकरियों के लिए यहां क्लिक करें SSC CPO Admit Card Download newresult
CISF प्रवेश पत्र (Admit Card) डाउनलोड करेंGraduate Private नौकरियों के लिए यहां क्लिक करें newresultSSC MTS Non Technical Examnewresult

SSC CHSL Asked Questions 7th January 2017

Know here SSC CHSL Asked Questions 7th January 2017, Searches leading to this page are ssc chsl previous year question papers with answers, ssc ldc question paper solved hindi 7th january 2016, ssc exam question paper 10+2 level in hindi

SSC CHSL Asked Questions 7th January 2017SSC CHSL Examination held at various centers across the country. The SSC CHSL Exam paper consists of Four Sections namely General Intelligence, English Language, Quantitative Aptitude, General Awareness etc. Each section carries 25 Questions. The Total Duration of the Test will be of 75 Minutes. The Detailed exam pattern is tabulated here.

Below are some of the questions asked in SSC CHSL Asked Questions 7th January 2017. The questions shown below are based on the candidates feedback.

SSC CHSL Tier-1 2016-2017 cut off marks Exam Analysis | Possible Cut off marks

SSC CHSL Asked Questions 7th January 2017

Aptitude Questions

1. The LCM of two numbers is 2900% more than their HCF and sum of LCM and HCF of two number is 310. If one of the number is 20, find the other number?

Ans. 150.

2. In 40 L mixture of milk and water, the ratio of milk to water is 7:1.In order to make the ratio of milk and water 3:1,the quantity of water (in liters) that should be added to the mixture will be

Ans. 6 2/3.

3. Three persons walk from place A to place B. their speed are in the ratio 4 : 3 :5. The ratio f the times taken by them to reach B will be

Ans. 15:20:12.

4. The average age of a woman and her daughter is 21 yr. The ratio of their ages is 5 : 1 respectively. What will be the ratio of their ages after 5 yr ?

Ans. 10 : 3.

5. Find the value of for which the distance between the points and is 10 units.

Ans. -9,3.

GK Questions

Nobel in economics given for which theory?

Ans. Contract Theory.

Bhavani dam is located in which state?

Ans. Tamil Nadu.

UNICEF Goodwill Ambassador

Ans. Priyanka Chopra.

SSC CHSL questions paper 9th January 2017 first & second shift – UPDATED

General Intelligence Questions

1. In each of the following questions, select the related letter/word/number from the given alternatives.
BEHK : PSVY : : ADGJ : ?

Ans. MPSV.

2. In each of the following questions, select the related word/letters /number from the given alternatives.
49 : 216 : : 36 : ?

Ans. 125.

3. There are five friends-Satish, Kishore, Mohan, Anil and Rajesh. Mohan is the tallest. Satish is shorter than Kishore but taller than Rajesh. Anil is little shorter than Kishore but little taller than Satish. Who is taller than Rajesh but shorter than Anil?

Ans. Satish.

4. From the given alternative words, select the words which cannot be formed using the letters of the given word.
INCONVENIENCE?

Ans. CONSCIENCE.

5. If DEAN is written as NOKX, how NEED be written in that code?

Ans.  XOON.

English Questions

1. America was _________ by Columbus.

Ans. discovered.

2. He shows great ability _________ Mathematics.

Ans. In.

3. The boys ______whom I was playing are all my good friends.

Ans. with.

4. ___________ can be no excuses this time, students.

Ans. There.

5. Octopuses are mostly shy and _____ harmless to human beings.

Ans. Generally.

SSC CHSL 1st Shift Reasoning Asked Questions

In each of the following questions, select the related letter/word/number from the given alternatives.
BEHK: PSVY::ADGJ:?

Ans. MPSV.

From the given alternative words, select the words which cannot be formed using the letters of the given word.
INCONVENIENCE?

Ans. CONSCIENCE.

In each of the following questions, select the related word/letters /number from the given alternatives.
49 : 216 : : 36 : ?

Ans. 125.

If DEAN is written as NOKX, how NEED be written in that code?

Ans.  XOON.

There are five friends-Satish, Kishore, Mohan, Anil and Rajesh. Mohan is the tallest. Satish is shorter than Kishore but taller than Rajesh. Anil is little shorter than Kishore but little taller than Satish. Who is taller than Rajesh but shorter than Anil?

Ans. Satish.

That’s all for SSC CHSL Asked Questions 7th January 2017. We will update this post as soon as we receive more updates and feedback from the candidates.

You can hit like on our facebook page as well for regular updates.

Important Links:

SSC CHSL Latest Updates 2017

Preparing for SSC CGL 2017 ??

Click here to know all the updates on SSC CGL

Preparing for SSC MTS 2017

Click here to know all the updates on SSC MTS

1 Comment

Add a Comment
  1. If you are looking for SSC CHSL free online test series. Register on Practice Karo and avail 100% flat promotional discount on SSC CHSL practice test package. practice kro .com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

TechMario © 2017 Managed by TechMario.com